Suomi 100-mallisto

Havi juhlii satavuotiasta Suomea kynttilämallistolla.
Tutustu uutuuksiin.

Juhlavuoden mallisto

Suomea juhlitaan ajattomilla klassikkokuvituksilla ja
nostalgisella juhlakynttiläsarjalla

Malliston tuotteissa yhdistyy Havin pitkä historia, sekä tämän päivän trendit. Pakkausten suunnittelussa on ammennettu inspiraatiota Havin menneiden vuosien pakkausten koristeellisesta ilmeestä. Juhlamalliston tuotteet on koostettu Havin rakastetuimmista klassikkotuotteista.

Perinteiset käsin valetut antiikkikynttilät loistavat metallinhohtoisina: kultaisen, hopean ja helmiäisen sävyissä. Samaa värimaailmaa näkyy myös malliston pöytäkynttilöissä, joita täydentää samettinen sininen uutuuskynttilä. Havin Tuikku-lämpökynttilät hehkuvat uudessa kultaisessa kupissaan.

Taidemaalari Rudolf Koivun klassikkokuvitukset nähdään ensimmäistä kertaa koristamassa Havin lautasliinoja. Koivun kuvitukset, Lumikuningatar ja Poika ja tähti, on painettu Kotkassa valmistettuihin lautasliinoihin.

Kuvaa oma kynttiläasetelmasi ja osallistu kilpailuun

Osallistu Havin Joka ikkunalla-kilpailuun, jossa kaikkien osallistujien kesken arvotaan Havin juhlakynttiläpaketteja

Me suomalaiset olemme kynttiläkansaa ja kynttilän valo tuo lempeää tunnelmaa niin arki- kuin juhlahetkiin. Osallistu Havin Joka ikkunalla-kilpailuun jakamalla kuva omasta kynttiläasetelmastasi hastagilla #hyväsydän tai lähettämällä se meille alla olevalla lomakkeella. Osallistu kilpailuun 6.12 mennessä ja olet mukana arvonnassa.  Lue kilpailun säännöt.Havin Suomi 100 vuotta kilpailun säännöt

Arvontaan voi osallistua ajalla 11.9.–05.12.2017 joko sosiaalisessa mediassa jakamalla kuva omasta kynttiläasetelmastasi hastagilla #hyvasydan, tai osoitteessa ww.havi.fi/suomi100/. Voittajien arvonta suoritetaan joulukuussa 2017. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Havin juhlakynttiläpaketteja.

Palkintoja ei voi vaihtaa rahaksi tai muuhun tavaraan. Voittajille ilmoitetaan voitosta ja palkintojen luovuttamisesta henkilökohtaisesti. Palkinnot toimitetaan postiosoitteisiin Suomessa. Arvonnan järjestäjä maksaa arpajaisveron. Osallistuaksesi sinun on oltava vähintään 16-vuotias. Osallistuminen ei edellytä ostamista.

Arvontaan osallistumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Pidätämme oikeuden käyttää asiakkaan yhteystietoja asiakasviestinnässä.

Nämä säännöt ja järjestäjän niiden perusteella tekemät päätökset sitovat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä. Sääntöjen soveltamiseen ja tulkintaan liittyvät mahdolliset epäselvyydet ratkaisee kilpailun järjestäjä.

Sytytä kynttilä ja osallistu Sotiemme Veteraanit-keräykseen

Ostamalla Muistoksi -lyhdyn tuet Sotiemme Veteraaneja

Sotiemme veteraanit puolustivat maamme itsenäisyyttä sotavuosina 1939–1945. Talvisodan puhjetessa Havin tehdas evakuoitiin Riihimäelle, missä Havin kynttilät valmistetaan vielä tänäkin päivänä. Veteraanien ansiosta saamme nyt juhlia 100-vuotiasta Suomea.

Havi lahjoittaa Sotiemme Veteraanit-keräykseen sentin jokaisesta ostetusta Muistoksi-lyhdystä. Kampanjan tavoitteena on kerätä 10 000 euroa veteraanien hyväksi. Sotiemme Veteraanit -keräystuotolla tuetaan veteraaneja arjen kustannuksissa.

Kampanjatuotteet löydät valtakunnallisesti hyvin varustelluista vähittäistavarakaupoista.

Havin Viipurin tehdas

Historiallinen video Havin Viipurin tehtaalta 1900-luvun alkupuoliskolta

Suomalaista käsityötä vuodesta 1829

Suomen satavuotiaan historian ajan Havin kynttilät ovat tuoneet
valoa ja lämpöä suomalaisiin koteihin

Havin juuret Viipurissa

Havi on Suomen ensimmäinen teollinen kynttilänvalmistaja. Tukkukauppias Anton Alfthan aloitti kynttilöiden tehdastuotannon Karjalankannaksella 6.11.1829.

Vuonna 1849 Alfthan perusti kauppaliikkeen Viipuriin ja siirsi Kirjolaan rakentamansa tehdaslaitoksen kaupungin läheisyyteen Havin kaupunginosaan, josta yrityksen nimikin on peräisin. Talvisodan puhjettua Havin tehdas evakuoitiin Viipurista Riihimäelle, missä Havin kynttilät valmistetaan tänäkin päivänä.

 

Kuvia vuosien varrelta

Kuvia Havin tehtaista ja työntekijöistä kahdelta vuosituhannelta

(Huom. klikkaa pieniä kuvia nähdäksesi ne isompana)

Kotimainen Havi

Havin tuotteet valmistetaan Suomessa

Havin antiikkikynttilät valmistetaan yhä perinteisellä valamismenetelmällä, joka vaatii kynttilänvalajalta ammattitaitoa. Kynttilät värjätään kastamalla ne yksitellen värilakkaan, jonka jälkeen ne ripustetaan odottamaan värin kuivumista. Kuivat kynttilät pakataan käsin. Havin kynttilöille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Havin kattaustuotteet koristavat suomalaisten pöytiä arkena sekä juhlana. Malliston lautasliinat sekä kaita- ja pöytäliinat valmistetaan Kotkassa.  Havi tekee yhteistyötä suomalaisten suunnittelijoiden, kuten Erja Hirven, Pasi Kärkkäisen ja Minna Immosen kanssa.

Havin kynttilätehdas on suomalaisen perheyrityksen omistuksessa.