Raaka-aineet

Havin kynttilöiden raaka-aineina käytetään steariinia ja parafiinia sekä näiden sekoitusta.

Steariini

Havin antiikki- ja kruunukynttilöissä käytetään eläinperäisestä talista valmistettua steariinia. Antiikki – ja kruunukynttilöille myönnetty Joutsenmerkki takaa, että steariinista valmistettu kynttilä palaa puhtaasti eikä sisällä ihmiselle tai ympäristölle vaarallisia kemikaaleja.

Parafiini

Kynttilöissä käytettävä parafiini syntyy sivutuotteena raaka-öljyn jalostuksessa. Havin sisällä poltettavaksi tarkoitetut pöytä- ja lyhtykynttilät valmistetaan täysin jalostetusta parafiinivahasta, jossa on mahdollisimman alhainen öljypitoisuus.  Parafiinikynttilöissämme käytetään samoja Joutsenmerkki-hyväksyttyjä värejä kuin antiikki- ja kruunukynttilöissämme.

Tuikkujen materiaali

Havin Tuikku-lämpökynttilöiden raaka-aineena käytetään parafiiniä tai erikoisvahaseosta. Erikoisvahaseoksella tarkoitetaan steariinin ja parafiinin seosta. Uusiutuvan steariinin osuutta kasvattamalla pyrimme tekemään Tuikustamme ympäristöystävällisemmän tuotteen. Myös Havin hautakynttilät sekä ulkotulet valmistetaan erikoisvahaseoksesta.

Havin lämpökynttilöiden kuoret ovat alumiinia. Alumiiniset kuoret voi kierrättää viemällä ne kiinteistöjen ja ekopisteiden pienmetallin keräykseen.