Tuotesertifikaatit

Joutsenmerkki Havin ilmastoystävällisille kynttilöille

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Merkki takaa tuotteiden vähäisen ympäristökuormituksen.

Havin kruunu- ja antiikkikynttilöillä on Joutsenmerkki. Merkin saaminen edellyttää tuotteilta tiukkojen, asiantuntijoiden laatimien kriteerien täyttämistä. Kriteereissä asetetaan vaatimuksia tuotteen koko elinkaaren aikaisille ympäristövaikutuksille. Joutsenmerkittyjen kynttilöiden ilmastonkuormitus on vähäinen. Niissä käytetään pääosin uusiutuvaa steariinia, eikä öljypohjaista parafiinia.

Myös muu kuormitus on vähäistä. Joutsenmerkityjen kynttilöiden tulee palaa puhtaasti, nokeamatta sisäilmaa. Ne eivät saa sisältää raskasmetalleja, tuoksuaineita, eivätkä haitallisimpia kemikaaleja.

Valitsemalla ympäristömerkityn kynttilän voit olla varma, että valintasi on ympäristön kannalta parhaiden joukossa.

Lisää tietoa: www.ymparistomerkki.fi

 

Avainlippu

Avainlippu myönnetään Suomessa valmistetulle tuotteelle tai palvelulle. Lähes kaikki Havin kynttilät ovat valmistettu Riihimäellä. Avainlipun käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Havilla on pitkät perinteet kotimaisen kynttilänvalmistuksessa: perustuvat aina 1829 vuoteen asti ja Viipuriin, josta kaikki aikanaan alkoi.

Tunnistat kotimaiset Havi Oy:n tuotteet avainlippumerkistä, joka on painettuna pakkaukseen. Suosimalla suomalaista tuetaan myös suomalaista työtä.

Lisää tietoa: www.avainlippu.fi